Διευθύνσεις
1. Ασκληπιού 70, Μυτιλήνη, 81100
2. Καλλονή 81107
Ώρες Λειτουργίας
Δευ-Παρ: 09:00-21:00
Σαββατο: 10:00-14:00

Η πρεσσοθεραπεία είναι ένα ηλεκτρονικό μηχάνημα ιατρικής τεχνολογίας το οποίο ασκεί πίεση αέρα σε εναλλασσόμενες ζώνες στο σώμα, ξεκινώντας από τις περιφερικές προς τις κεντρικές αρθρώσεις και εφαρμόζεται με ειδικούς σάκους στα άνω και κάτω άκρα, καθώς και στην περιοχή της οσφύος.

Στα Σύγχρονα Κέντρα Φυσικοθεραπείας Physiogalinos πραγματοποιούμε θεραπείες πρεσσοθεραπείας με το NormaTec Pulse Recovery System, που αποτελεί την τελευταία λέξη της φυσικοθεραπευτικής αποκατάστασης. Πρόκειται για μία καινοτομία που προέρχεται από τις Η.Π.Α. και σχεδιάστηκε για να βοηθήσει τους αθλητές στην αποκατάστασή τους μετά από κάθε προπόνηση, αλλά και να βελτιώσει τις επιδόσεις τους.

Πρόκειται για μία συσκευή δυναμικής συμπίεσης σχεδιασμένη για ανάρρωση και αποκατάσταση των άνω και κάτω άκρων κατά τη διάρκεια ή μετά το πέρας του αγώνα. Χάρη στα εξαρτήματα χεριών και ποδιών απευθύνεται σε αθλητές που ασχολούνται με το ποδόσφαιρο, το μπάσκετ, τις πολεμικές τέχνες, την ποδηλασία, το τρέξιμο, την ορειβασία κ.ά.

Φυσικά, η χρήση του μπορεί να γίνει και από ερασιτέχνες αθλητές, προπονητές, εκπαιδευόμενους και άτομα που δε γυμνάζονται, αλλά πάσχουν από προβλήματα με το λεμφικό σύστημα, και από αυτούς που θέλουν να βελτιώσουν την αισθητική του σώματος.


Πώς Εφαρμόζεται;

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίας, ο συμπιεσμένος αέρας του NormaTec Pulse Recovery System πραγματοποιεί μάλαξη στα άκρα και συγχρόνως κινητοποιεί το λεμφικό σύστημα επιταχύνοντας έτσι την αποκατάσταση, ενώ συγχρόνως αποσυμφορίζει τους μύες από το γαλακτικό οξύ και γεμίζει τους ιστούς με οξυγόνο.

Ανάλογα το είδος εξαρτήματος που χρησιμοποιείται, το Normatec Recovery System πραγματοποιεί διαδοχικά μία συμπίεση και αποσυμπίεση και προχωράει τμηματικά προς τα πάνω ξεκινώντας πάντα με τη συμπίεση των άκρων χειρών ή ποδιών (πατούσα).

Οφέλη

  Βελτιώνει τη λειτουργία του κυκλοφορικού και λεμφικού συστήματος
  Επιταχύνει την αιμάτωση και την οξυγόνωση των ιστών
  Ελαττώνει/ μειώνει την αίσθηση των βαριών ποδιών
  Απομακρύνει τις τοξίνες του μεταβολισμού
  Αποτρέπει την κατακράτηση υγρών
  Καταπολεμά τη φλεβική στάση
  Δημιουργεί αίσθημα ευφορίας και ευεξίας
  Μειώνει την κυτταρίτιδα
  Ανακουφίζει και ελαττώνει τα οιδήματα
  Ιδανική θεραπεία μετά από απαιτητικές προπονήσεις, αφού οι καταπονημένοι μύες αποκτούν και πάλι την ελαστικότητά τους και το γαλακτικό οξύ απομακρύνεται