Διευθύνσεις
1. Ασκληπιού 70, Μυτιλήνη, 81100
2. Καλλονή 81107
Ώρες Λειτουργίας
Δευ-Παρ: 09:00-21:00
Σαββατο: 10:00-14:00

taping 1

taping 2

Τι είναι το Combination Taping;
Το Combination Taping αποτελεί την πιο σύγχρονη και κλινικά εξελιγμένη μορφή συνδυαστικής περίδεσης. Βασίζεται στην πρακτική εφαρμογή και συνδυασμό 3 διαφορετικών τεχνικών περίδεσης, McConnell Taping, Kinesiology Taping & Sport Taping. Βρίσκει εφαρμογή τόσο στον αθλητισμό για την αποκατάσταση και πρόληψη των κακώσεων, όσο και σε παθολογικά περιστατικά στην καθημερινή πρακτική διαφόρων ειδικοτήτων υγείας για την καλύτερη πρόληψη και αποκατάσταση τραυματισμών.

Οι τρεις αυτές τεχνικές υπάρχουν στο χώρο της αποκατάστασης και πρόληψης εδώ και πολλά χρόνια. Εφαρμόζονται ξεχωριστά έχοντας η κάθε μία ταινία τις ιδιαιτερότητες και διαφορές μεταξύ τους, όπως και κάποια κοινά σημεία.

Kinesiology Taping
Το kinesiology tape είναι μια ελαστική ταινία, περιέχει 100% βαμβάκι και ακρυλική κόλλα που είναι φιλική προς το δέρμα και το περιβάλλον. Έχει το πάχος του δέρματος και τις ιδιαιτερότητές του με ελαστικότητα 40% του γενικού μήκους, όπου και να εφαρμοστεί. Ο εφευρέτης είναι ο Ιάπωνας χειροπρακτικός και κινησιολόγος Dr. Kenzo Kase. Τη βάση για την ιδέα αυτή, σχετικά με την συγκεκριμένη τεχνική, αποτέλεσαν το δέρμα και οι μύες. Δεν στάθηκε στη σκέψη ότι το δέρμα είναι μονό το εξωτερικό μας περίβλημα, αλλά αναγνώρισε συγκεκριμένα τη λειτουργιά του δέρματος, ως το μεγαλύτερο αντανακλαστικό όργανο του σώματος. Ο Kase παρατήρησε στους μύες όχι μονό την ικανότητα να αντιδρούν στις αλλαγές του περιβάλλοντος αλλά και την πιθανότητα να υποστηρίζουν τη διαδικασία επούλωσης και αναγέννησης του σώματος. Έτσι, οι μύες όχι μονό καθιστούν δυνατή την κίνηση, αλλά και την μικροκυκλοφορία, τη θερμότητα, τη μετάδοση κατάλληλων νευρομυϊκών ερεθισμάτων.

McConell Taping
Το McConell tape είναι γνωστό σε ολόκληρο τον πλανήτη ως “άκαμπτο tape 100%”.

Η συγκεκριμένη εφεύρεση ανήκει στη παγκοσμίου φήμης φυσικοθεραπεύτρια Jenny McConell, η οποία το 1986 εφάρμοσε για πρώτη φόρα τη μηχανική διόρθωση της επιγονατίδας, δίνοντας την ευκαιρία σε πολλούς επαγγελματίες του χώρου να εφαρμόσουν τις τεχνικές της σε όλο το μυοσκελετικό σύστημα. Η τεχνική αυτή εφαρμόζεται μέσω του άκαμπτου υλικού 100% που δεν μπορεί να τοποθετηθεί από μόνο του απευθείας στο δέρμα διότι η κόλλα του περιέχει οξείδιο του ψευδαργύρου, ένα υλικό επικίνδυνο όταν έρχεται σε επαφή με την επιφάνεια του δέρματος. Γι’ αυτό το λόγο πριν από την ταινία αυτή (leukotape) τοποθετείται μία αντιαλλεργική γάζα (Fixomull) πάνω στο δέρμα.

Το Combination Taping (McConnell, Kinesiology & Sport Taping ) εφαρμόζεται χωρίς να επηρεάζει τις ιδιαιτερότητες τους, κυρίως στην ιδιοδεκτική συμπεριφορά, αντιθέτως την ενισχύει. Σταθεροποιεί και διευκολύνει τη λειτουργία του μυοσκελετικου συστήματος, επειδή διασφαλίζει την επιθυμητή κίνηση από τη μία αλλά και τροποποιεί ευνοϊκά τις μηκοδυναμικές σχέσεις και τα κινητικά σχήματα.