Διευθύνσεις
1. Ασκληπιού 70, Μυτιλήνη, 81100
2. Καλλονή 81107
Ώρες Λειτουργίας
Δευ-Παρ: 09:00-21:00
Σαββατο: 10:00-14:00

Ο φυσικοθεραπευτής κατέχει έναν ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο στην αποκατάσταση ατόμων με χρόνιο πόνο, καθώς συμμετέχει ενεργά στη μείωση του πόνου, στη βελτίωση της ποιότητας ζωής, καθώς και στην πρόληψη υποτροπών και επώδυνων καταστάσεων που μπορουν να αναπτυχθούν λόγω του χρόνιου πόνου.

Ο φυσικοθεραπευτής που έχει λάβει την εκπαίδευση και έχει την εμπειρία της διαχείρισης του χρόνιου πόνου, είναι σε θέση με την επιλογή του κατάλληλου θεραπευτικού πλάνου και την απαραίτητη διαχείριση του πόνου να μειώσει τον πόνο, να επανεκπαιδεύσει τον εγκέφαλο και να απευαισθητοποιήσει τις επώδυνες περιοχές.


Εκπαιδεύοντας τον Ασθενή
Ο θεραπευτής είναι σε θέση να κατανοήσει τον πόνο και τι τον προκαλεί, ώστε να δώσει πληροφορίες στον ασθενή που θα βοηθήσουν στην κατανόηση του πόνου και στη διαχείρισή του.

Επανεκπαιδεύοντας τον Εγκέφαλο
Κάθε φορά που αισθανόμαστε τον πόνο δεν σημαίνει πως υπάρχει και τραυματισμός!!! Ο εγκέφαλός μας απλά θέτει σε κατάσταση συναγερμού το σώμα μας.

Σταδιακή Πρόοδος
Ο σωστός σχεδιασμός, η σωστή διαχείριση και η συνεργασία μας επιτρέπει να θέσουμε στόχους, δίνοντας τον απαραίτητο για προσαρμογή χρόνο, ώστε η πρόοδος να πραγματοποιηθεί τόσο σε σωματικό, όσο και σε εγκεφαλικό επίπεδο.

Κατανοώντας το Σώμα
Επανεκπαιδεύοντας το σώμα μας με τις κατάλληλες τεχνικές και μέσω της προοδευτικής διαδικασίας, το σώμα μας εκπαιδεύεται σε κινήσεις που μέχρι πρότινος ο εγκέφαλος μας τις έθετε απαγορευτικές!

Ο φυσικοθεραπευτής είναι ικανός να διαχειριστεί τον μακροχρόνιο πόνο, προσφέροντας την κλινική πράξη που προκύπτει από τα ερευνητικά δεδομένα (Evidence Based Practice).