Διευθύνσεις
1. Ασκληπιού 70, Μυτιλήνη, 81100
2. Καλλονή 81107
Ώρες Λειτουργίας
Δευ-Παρ: 09:00-21:00
Σαββατο: 10:00-14:00

Ιωσήφ Γαληνός Φυσικοθεραπευτής

Ο Ιωσήφ Β. Γαληνός γεννήθηκε το 1979 στην Αθήνα. Διαθέτει άδεια ασκήσεως επαγγέλματος Φυσικοθεραπευτή και είναι ιδιοκτήτης και Επιστημονικός Διευθυντής των Physiogalinos Rehabilitation Clinics 1 & 2, σύγχρονων κέντρων καινοτόμων εφαρμογών φυσικοθεραπευτικής αξιολόγησης και αποκατάστασης.

Επίσης είναι εκπαιδευτής Δ.ΙΕΚ στα τμήματα Β. Φυσικοθεραπείας και Ποδολογίας.

Το 2022 ίδρυσε το Galinos Group of Companies, στο οποίο ανήκουν τα PhysioGalinos Advanced Rehabilitation Clinics 1&2, η εταιρεία παραγωγής ιατρικών βίντεο MEDia Production, το Aeolia Spa (Executive Medical Spa Services) και το Clinical Pilates - A PhysioGalinos Project.

Έχει πιστοποιηθεί από το Ευρωπαϊκό Κολλέγιο Αθλητιάτρων για την αντιμετώπιση τραυματία αθλητή SOFTE της ecosep.eu, ενώ έχει εκπαιδευτεί σε χειρισμούς Μanual Τherapy (Χειροπρακτικής) αναγνωρισμένου Ελληνικού εκπαιδευτικού προγράμματος.

Έχει ολοκληρώσει με επιτυχία και τα 3 σεμινάρια εκπαίδευσης Δυτικού Ιατρικού Βελονισμού (Western Medical Acupuncture) στα πρότυπα του foundation course της Αγγλίας, καθώς και τα ακόλουθα:

  • Σεμινάριο αθλητικής περίδεσης & Kinesiotape
  • Blood Flow Restriction (BFR): Μέθοδος Περιορισμού Αιματικής Ροής. Πρόκειται για το μέλλον της αποκατάστασης, για ταχύτερη ενδυνάμωση σε ευπαθείς ομάδες.
  • Τεχνικές κινητοποίησης μαλακών μορίων ERGON Technique
  • Λεμφική μάλαξη
  • Ανάλυση βάδισης και κίνησης
  • Πελματογράφημα
  • Κλινικό Pilates

Επίσης, ο κος Γαληνός έχει εκπαιδευτεί και πιστοποιηθεί στην αντιμετώπιση των παραγόντων κινδύνου πτώσεων και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ηλικιωμένων (μέθοδος OTAGO).

Αποτελεί έναν από τους πρώτους πιστοποιημένους χειριστές Te.C.A.R πανελλαδικά, με πιστοποίηση από την Ιταλία, καθώς και πιστοποίηση ESWT (Extracorporeal Shock Wave Therapy) απο την Ελβετία.

Κατέχει Ευρωπαϊκό δίπλωμα πρώτων βοηθειών. Είναι διασώστης καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης και χειριστής απινιδωτή.

Έχει εξοπλίσει από τον Ιούνιο 2019 το κέντρο φυσικοθεραπείας Physiogalinos με τον Μαγνητικό Διεγέρτη 3 Τesla (μοναδικός στο Β.Α Αιγαίο), την Papimi – Nanopulse Therapy (γεννήτρια παλμικών ηλεκτρομαγνητικών πεδίων) και το PiezoWave2 ESWT σε αποκλειστικότητα.

Είναι επίσης Ιδρυτής και Πρόεδρος της ΠΕΕΦ-Λέσβου (Πανελλήνιας Ένωσης Ελεύθερων Επαγγελματιών Φυσικοθεραπευτών).