Διευθύνσεις
1. Ασκληπιού 70, Μυτιλήνη, 81100
2. Καλλονή 81107
Ώρες Λειτουργίας
Δευ-Παρ: 09:00-21:00
Σαββατο: 10:00-14:00

Ο κρουστικός υπέρηχος Piezowave 2 είναι η επόμενη γενιά στα συστήματα κρουστικών κυμάτων πιεζοηλεκτρικής τεχνολογίας. Κατασκευασμένο από την Richard Wolf και την ELvation, το Piezowave 2 παρέχει πλήθος από μοναδικά νέα και βελτιωμένα χαρακτηριστικά.

Η πιεζοηλεκτρική τεχνολογία μονής και διπλής επίστρωσης δημιουργούν ένα μοναδικό εύρος από προαιρετικές κεφαλές θεραπείας: η εστιακή, η επιφανειακή (planar) και η εντελώς νέα γραμμική. Με τα εξαιρετικά δεδομένα απόδοσης και την αξεπέραστη – εγγυημένη – διάρκεια ζωής έως και 5 εκατομμυρίων κρούσεων, ανάλογα με την κεφαλή, το Piezowave 2 προσφέρει τη βέλτιστη κεφαλή θεραπείας για κάθε ένδειξη.


κρουστικός υπέρηχος 1

κρουστικός υπέρηχος 2

Περιγραφή Θεραπείας

Ο θεραπευτής επιλέγει το βάθος θεραπείας με τα ειδικά επιθέματα-κεφαλές. Ο ασθενής αισθάνεται τους βραχείας διάρκειας παλμούς και καθοδηγεί τον θεραπευτή στην περιοχή που προκαλείται η μεγαλύτερη διέγερση. Ο ασθενής αναγνωρίζει τον πόνο που τον ταλαιπωρεί, τον δικό του πόνο, όταν το ωστικό κύμα βρεθεί στο πάσχον σημείο. Αυτή είναι μία πολύ ακριβής διαδικασία που επιτρέπει την εφαρμογή της θεραπείας ακριβώς εκεί που υπάρχει το πρόβλημα. Η διάρκεια της θεραπείας είναι σύντομη, χωρίς παρενέργειες και ο ασθενής είναι άμεσα σε θέση να εργαστεί ή να συμμετάσχει σε αθλητικές δραστηριότητες.

Μία μεγάλη καινοτομία στη θεραπεία με κρουστικά κύματα είναι η εφαρμογή τους στη θεραπεία των Σημείων Πυροδότησης Πόνου.

Τα σημεία πυροδότησης πόνου είναι μόνιμα συσταλμένες και διογκωμένες περιοχές στο εσωτερικό του μυός. Είναι διακριτά, εστιασμένα, υπερευαίσθητα σημεία που μπορούν να πυροδοτήσουν πόνο στον μυ, τα οποία μπορεί να βρίσκονται και σε απομακρυσμένη από τον μυ περιοχή (αντανακλαστικός πόνος).

Αυτή η εξέλιξη επέκτεινε το εύρος των παθήσεων που μπορεί να χρησιμοποιηθεί το Piezowave 2, περιλαμβάνοντας όλα τα Σύνδρομα Μυοπεριτονιακού Πόνου (Myofascial Pain Syndrome).

Με το Piezowave 2,τα σημεία πυροδότησης πόνου μπορούν να εντοπιστούν με πολύ μεγάλη ακρίβεια, γρήγορα, ακόμη και αν βρίσκονται σε βαθύτερα στρώματα ιστών που δεν είναι προσεγγίσιμα με ψηλάφηση. Μπορούν να θεραπευτούν με πολύ μεγάλη αποτελεσματικότητα από την πρώτη κιόλας θεραπεία.

Σε Ποιες Παθήσεις Ενδείκνυται ο Κρουστικός Υπέρηχος

  • Έξω επικονδυλίτιδα αγκώνα (Tennis elbow)
  • Ασβεστοποιός τενοντίτιδα του ώμου
  • Έσω επικονδυλίτιδα αγκώνα (Golfer elbow)
  • Άκανθα πτέρνας
  • Πελματιαία απονευρωσίτιδα
  • Θεραπεία μυοπεριτονιακού πόνου – σημεία πυροδότησης πόνου (trigger points)
  • Σύνδρομο πόνου μεγάλου τροχαντήρα
  • Αχιλλειοδυνία
  • Σύνδρομο επιγονατιδικού συνδέσμου
  • Σύνδρομο στρες μεσότητας κνήμης