Διευθύνσεις
1. Ασκληπιού 70, Μυτιλήνη, 81100
2. Καλλονή 81107
Ώρες Λειτουργίας
Δευ-Παρ: 09:00-21:00
Σαββατο: 10:00-14:00

Οι ηλικιωμένοι άνθρωποι είναι εξαιρετικά επιρρεπείς στις πτώσεις. Η άσκηση «OTAGO» έρχεται να δυναμώσει το σώμα τους και να βελτιώσει την ισορροπία τους, προκειμένου να αποφεύγουν πτώσεις και τραυματισμούς.


Τι είναι το OTAGO Exercise Program (OEP)
Το OEP είναι ένα από τα πιο διαδεδομένα προγράμματα άσκησης για την τρίτη ηλικία. Πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο σύστημα με ασκήσεις προθέρμανσης και αποθεραπείας, το οποίο δημιουργήθηκε μετά από έρευνες της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου του OTAGO στη Νέα Ζηλανδία.

Το OEP πραγματοποιείται από εξειδικευμένο και πιστοποιημένο φυσικοθεραπευτή του προγράμματος OTAGO, ατομικά ή σε μικρές ομάδες ατόμων, που όπως έχει αποδειχθεί έχει καλύτερα αποτελέσματα.

Σε Ποιους Απευθύνεται;
Θεωρείται εξαιρετικά αποτελεσματικό για ανθρώπους άνω των 65 ετών, με ή χωρίς ιστορικό πτώσεων, καθώς και σε ηλικιωμένα άτομα που είναι σε θέση να περπατήσουν μόνα τους, με ή χωρίς τη βοήθεια μπαστουνιού ή περιπατητήρα τύπου «Π».

Το OTAGO Exercise Program είναι ιδανικό για ανθρώπους που έχουν μειωμένη δύναμη και έλλειψη ισορροπίας επειδή π.χ. ταλαιπωρούνται από αρθρίτιδα, βρίσκονται σε αποκατάσταση τραυματισμού, ή αντιμετωπίζουν νευρολογικά προβλήματα ή σοβαρά προβλήματα όρασης.

Επίσης, απευθύνεται και σε ανθρώπους που δεν έχουν καλή ισορροπία και πέφτουν συστηματικά, καθώς και σε ενήλικες που είναι αδύναμοι, π.χ. μετά από παρατεταμένη παραμονή στο κρεβάτι λόγω νοσηλείας.